BUSBEHOUD ACTIES

Het NHD van 29-03-2018 pakt uit met het artikel “Grootste emissieloze vloot van Europa. Schipholbussen aan de stekker”, incl. (grote) foto’s met rijen nieuwe elektrische bussen. Dit gaat over de giga uitbreiding van het elektrische Connexxion lijnbussen vervoer rond Schiphol, wat per 1 april a.s. (1e paasdag) op volle sterkte is. Diezelfde avond (29/3) hield de SP-NH Statenfractie een actie-bijeenkomst in de uitpuilende Alkenhorst over het behoud van de te schrappen lijnbus 5/ Connexxion (en andere op te heffen/verkorten buslijnen elders) die vanuit Alkmaar (de Hoef) nòg rechtstreeks naar het NW Ziekenhuis rijdt, zonder overstap en met nog één buskaartje.

Inspraak commissie Mobiliteit

Uit bovengenoemde tegenstelling blijkt dat bij de giga uitbreiding van het Connexxion elektrische busbestand de miljoenen rijkelijk tegen de plinten aan klotsen, terwijl het lijnbus vervoer elders in NH wordt afgeknepen en inwoners zelf maar moeten zien hoe ze per 22/7/2018 hun vervoer rond krijgen. Om deze afbrekende ongelijkheid tegen te gaan organiseert de SP-NH Statenfractie op maandagmiddag 9 april 2018 vanuit diverse opstappunten gratis georganiseerd busvervoer (desnoods meerdere busladingen vol) naar de commissie Mobiliteit/Haarlem, want de provincie beslist over de buslijnen. De bedoeling is dat hier iedere inspreker in maximaal 3 minuten uitlegt hoe het opheffen/inkorten van zijn/haar lijnbus ervaren wordt om zodoende stevig te pleiten vóór behoud van alle op te heffen/in te korten Connexxion buslijnen. Afstemming lijkt hier handig. Spoedige opgave o.a. bij noordholland@sp.nl & jimhayen@gmail.com of de website, met navraag over opstap locaties /- uur. Ter aanvulling …  op 20 maart 2019 volgen de Provinciale Statenverkiezingen en dan is deze zaak hopelijk allang ten goede gekeerd.

 

Burgerinitiatief

Ook is in Alkmaar een Burgerinitiatief in de maak met als doel om het behoud van lijnbussen op de agenda van de nieuwe gemeenteraad (incl. nieuwe wethouder) te krijgen. Hiervoor zijn minimaal 35 handtekeningen nodig. Opgave via Folkert Zeilemaker folkert87@gmail.com telefoon 06-13 48 20 00 als lid van het lokale SP-team. Geef in beide gevallen een sterk signaal af en laat uw stemmen gelden

Susanna E. Kropf
Weenixhof 47
Alkmaar-West

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *