Leefbaar Alkmaar pleit voor buurtbus De Hoef

Op 22 juli wordt de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer ingevoerd en dat betekent het einde van buslijn 5 in Alkmaar. Bezwaren bij Connexxion en Provinciale Staten bleken tevergeefs. Leefbaar Alkmaar pleit nu voor een goed alternatief in de vorm van een buurtbus.

Buslijn 5 verbindt De Hoef met de binnenstad en het ziekenhuis waar veel, met name ouderen uit Hoefplan, dankbaar gebruik van maken. Met ingang van de nieuwe dienstregeling blijft in de buurt buslijn 1 over. Deze volgt een langere route, rijdt één keer per uur en voor een bezoek aan het ziekenhuis dient overgestapt te worden op het station.

Volgens Maya Bolte van LA is lijn 1 geen goed alternatief en ze zal daarom in de volgende gemeenteraadsvergadering op 28 juni een voorstel doen om een buurtbus in het leven te roepen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *